Borstvergroting

Borsten kunnen stevigheid en omvang verliezen, bijvoorbeeld na een zwangerschap of door gewichtsverlies. Bij andere vrouwen zijn de borsten vanaf de puberteit al weinig ontwikkeld. Elke vrouw heeft dus zo haar eigen reden en aanleiding om te kiezen voor een borstvergroting.

Borstimplantaten

De borst wordt vergroot door een implantaat (prothese) in te brengen achter de borstklier of de borstspier. Er zijn diverse soorten borstimplantaten. Ze verschillen in grootte, vorm en vulling. Meestal worden er implantaten gebruikt die bestaan uit een silicone wand, gevuld met siliconengel of een zoutwateroplossing.

De meest gebruikte implantaten zijn gevuld met siliconengel, omdat deze het meest natuurlijke resultaat geven. Ze voelen zacht en soepel aan en geven je borst een vollere vorm.

Het implantaat kan een ronde of anatomische (druppel)vorm hebben. Als je van nature al een normale borstvorm hebt, zij het kleiner dan gewenst, dan is een rond implantaat heel geschikt. Het geeft vaak boven in de borst wat meer vulling en versterkt de normale vorm. Een druppelvormig implantaat is meer geschikt wanneer de borstvorm minder aanwezig is. Het implantaat versterkt dan in het bijzonder de vulling in het onderste gedeelte van de borst.

Meer informatie over borstimplantaten vind je in chirurgische bijsluiter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Lipofilling

Afgelopen jaren wordt er steeds meer gebruikt gemaakt van lichaamseigen vet.  Bij deze methode wordt middels liposuctie elders van het lichaam vetweefsel weggehaald. Het weefsel wordt bewerkt en de levende vetcellen worden doormiddel van injecties verdeeld over je borsten. Deze methode is met name geschikt als je al enige borstvorming hebt maar graag een vollere borst zou willen hebben.

Het grootste voordeel van lipofilling is een blijvend resultaat zonder prothese.

Meer informatie over borstvergroting? Stuur een bericht of bel (058-286 6966)

Silicone prothesen

Viscositeit

Elasticiteit

Qid (rfid chip): 

Size & Projection

Rheological properties

In aanmerking komen voor een borstvergroting?

Pas als je borsten volledig zijn uitgegroeid kom je in aanmerking voor een borstvergroting. Meestal is dit rond het achttiende levensjaar, in Nederland mag bij wet voor het achtiende levensjaar geen esthetische chirurgie plaatsvinden. De grootte en plaatsing van het implantaat wordt individueel bepaald en is onder meer afhankelijk van jouw wensen en het al aanwezige borstweefsel.

Overweeg je je borsten te laten vergroten? Ga dan eerst met ons in gesprek. Samen kijken we wat de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie zijn.

Voor
Voor
Na
Na